De Kommel als nieuwe naam voor de jeugdlokalen in Tielt

In de Algemene Vergadering van Jeugdraad Tielt op 15/02/2019 kwam volgend agendapunt aan bod: ‘Naam van de nieuwe jeugdlokalen Tielt’. De creatieve geest van de Algemene Vergadering toonde zich aanwezig toen de naam De Kommel uit het publiek opsteeg. Een instemmend ge-Eureka en gejuich volgde.

De betekenis van ‘Een Kommel’ kan op verschillende manieren benaderd worden. 

  • Een ‘Kommel’ is een herkenningsteken, een gouden standaard. Een kwaliteitsstandaard die door het leger gehanteerd wordt. 
  • Een ‘Kommel’ is een veelzijdig instrument dat vaak wordt gebruikt tijdens spelen in een jeugdvereniging. Het kan zich in veel gedaanten manifesteren.
  • De Schotten gebruikten een ‘Kommel’ als rechte, tijdens touwtrekken. Een teken van gezonde, vriendschappelijke concurrentie tussen verschillende (jeugd)entiteiten.
  • De ‘Kommel’ kan ook in een cirkel gelegd worden, een teken van verbondenheid.
  • Wanneer de ‘Kommel’ te rusten wordt gelegd, vormt het stevig touw een kluwen. Een symbool van de verschillende wegen die wij als jeugd uit kunnen gaan, van de warboel die gepaard gaat met opgroeien, van een ontmoetingsplaats uit verschillende richtingen
  • Wie de ‘Kommel’ van dichtbij reeds bestudeerde, ziet dat het gevlochten is uit veel verschillende touwtjes. Samen vormen ze een sterk geheel, gereed om de uitdagingen van het leven aan te gaan. 

Wachtend op reactie van college van burgemeester en schepenen en gemeenteraad

Lees het volledige advies

03 – advies naam nieuwe jeugdlokalen in Tielt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *