Stadsbestuur Tielt wil jouw mening over het klimaat

Op maandag 20 mei organiseert het stadsbestuur een klimaattafel waarmee ze op zoek gaan naar concrete kansen, ideeën en projecten voor een klimaatactieplan op maat van de stad.

Na de ondertekening van het Burgemeestersconvenant 2020 ondertekende de stad Tielt samen met de andere gemeenten van ‘Klimaatoverleg Midwest’ een tijdje geleden ook het Burgemeestersconvenant 2030. De doelstellingen zijn:

  • de uitstoot van CO2 op het gezamenlijke grondgebied met minstens 40% terugdringen tegen 2030
  • het veerkrachtig maken van het gezamenlijke grondgebied tegen de klimaatverandering

Tielt wil nu het bestaand energieactieplan upgraden tot een volwaardig klimaatplan.

Heb je een idee om de uitstoot van broeikasgassen in Tielt te verminderen? Weet jij hoe onze stad zich best kan aanpassen aan het veranderende klimaat? Heb je vanuit jouw ervaring input waar we bij de opmaak van het klimaatplan zeker rekening mee moeten houden?

Kom dan zeker naar de klimaattafel op maandag 20 mei van 19u30 tot 21u30 op het stadhuis van Tielt. Graag vooraf inschrijven via duurzaamheid@tielt.be

VUL DE ENQUETE IN

Kan je niet aanwezig zijn tijdens de klimaattafel? Geef dan zeker en vast tegen 5 mei via onze digitale enquête jouw ideeën en tips door voor het klimaatplan 2030 via www.daadvooronsklimaat.be/enquete. Met 10 minuutjes van jouw tijd kunnen wij ons plan nog beter uitwerken!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *