Samen met de gemeenteraad naar een sterk jeugdbeleid voor Tielt

Beste afgevaardigden van het volk,

Met gespitste oren en oplettende ogen volgden we op 29 september 2018 het verloop van Debattle Tielt. Xavier Taveirne leidde het hele gebeuren wel in goede banen, maar uiteindelijk waren het jullie debatanten die de loodzware opdracht kregen de avond te vullen. Zowel jullie jeugdafgevaardigden als voorzitter deden dit met verve en daar zijn we vanuit de jeugdraad immens dankbaar voor.

Op 14 oktober werd het witte doek door het Tieltse volk vooral beschilderd met Oranje, Zwart en een streepje Groen; geflankeerd door Blauw, Geel en Rood. Ons inziens een ideale grondlaag voor een zesjarig meesterwerk.

Met de verfborstels, tandenborstels en zeefjes, bus graffiti, macaroni’s (want wat action- painting mag toch ook wel?) en het handvest in de hand staan we alvast te popelen om samen te werken teneinde het jeugdbeleid in Tielt verder vorm te geven.

Jeugdraad Tielt ziet de samenwerking met Pascale Baert (uw naam vergeten we nooit meer, beloofd!) alvast zitten. De Sibyllen van de Poelberggrot voorspellen onder meer een boeiende samenwerking, van tijd tot tijd een hevige discussie, zo weinig mogelijk onnodige dreigementen, erg veel plezier en vooral constructiviteit met wederzijds respect; van zowel moed om op te staan en te spreken, als moed om neer te zitten en te luisteren.

Staan Aarsele, Kanegem, Schuiferskappelle en Tielt aan de vooravond van een inclusief, open-minded en bewust eigentijds jeugdbeleid?

Wij kunnen alvast niet wachten om de profetieën te laten uitkomen.

Op een vreugdevol zesjarig bestaan!

Tot jullie dienst, Jeugdraad Tielt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *