Alle coronaregels nog eens op een rijtje

Alle coronaregels nog eens op een rijtje

Graag geven we hieronder nog even een update omtrent de coronaregels en het jeugdwerk.

protocol

Het jeugdwerk heeft zijn eigen protocol, dat vind je via de website van Bataljong => https://bataljong.be/corona#najaar2020 Hier vind je al heel wat vragen en antwoorden terug.

Wil je iets organiseren wat buiten de normale (2)wekelijkse/maandelijkse werking ligt? Neem dan sowieso contact op met Dienst Jeugd van Stad Tielt (jeugddienst@tielt.be). Samen wordt er dan bekeken wat er mogelijk is. Wees hier zeker tijdig mee zodat alle aanvragen kunnen gebeuren.

Evenementen hebben een eigen protocol, in sommige gevallen zal je dit moeten volgen, maar daarvoor neem je zoals gezegd contact op met Dienst Jeugd.

Overnachtingen

Overnachtingen (in de jeugdlokalen) moeten sowieso altijd aangevraagd worden. Dit onder meer voor de goedkeuring van de brandweer, schepencollege, politie en dergelijke. Zoals het reglement voor het gebruik van de jeugdlokalen voorschrijft, moet je dit minstens één maand op voorhand doen. Zonder expliciete goedkeuring kan een overnachting niet doorgaan. Volgens het protocol jeugdwerk kan dit (voorlopig) nog, maar Dienst Jeugd vindt het op dit moment niet het allerbeste idee. Ook overnachtingen met je vereniging buiten Tielt moet je melden.

⛔️ Leefweken worden verboden. Het risico op besmetting is te groot in relatie tot voortdurende wisselwerking met andere contexten waarin deelnemers zich bewegen. Ook leidingsweekends worden ten strengste afgeraden. Ledenactiviteiten met overnachtingen, of meerdaagse pedagogische cursussen, waarbij er sprake is van ‘bubbels’ (dus geen interactie met andere groepen tijdens de meerdaagse) kunnen wel nog, mits de regels van oranje gevolgd worden 🟠. Slapen gebeurt met afstand en goede verluchting. 

Jeugdlokalen

Jullie kunnen uiteraard samenkomen in de jeugdlokalen, onder bepaalde voorwaarden => https://ambrassade.be/nl/kennis/artikel/jeugdwerkregels-werkjaar

Jeugdlokalen worden enkel gebruikt voor het doel waarvoor ze bestemd zijn = jeugdwerk, niet voor andere zaken. Een drankje nuttigen na een overleg/activiteit kan, maar respecteer de groepbubbels, hou afstand van elkaar! Het is duidelijk dat momenteel een ganse avond samen doorbrengen zonder meer niet kan.

Na het sluitingsuur van de cafés (23u) kunnen ook de jeugdlokalen niet meer kunnen gebruikt worden. Er is met andere woorden niemand meer aanwezig in de jeugdlokalen na 23u. !PAS OP WIJZIGING! Voorheen was dit tot 01u.

Bij onverantwoordelijk gedrag/onbedoeld gebruik – cafeetjes, feestjes, te grote bijeenkomsten etc – worden de lokalen onmiddellijk afgesloten, dit vanaf de eerste keer. Even terzijde er op wijzen dat je ook altijd persoonlijk verantwoordelijk bent voor strafrechtelijke overtredingen, dus wees daar toch heel voorzichtig mee.

Besmetting

Op dit eigenste moment wordt geëvalueerd en bijgestuurd om ervoor te zorgen dat het stadsbestuur jullie vereniging op de beste mogelijke manier kunnen ondersteunen wanneer er toch een besmetting is in de vereniging (contactpersonen, gecoördineerde contacten dokters,…).

Indien je binnen de vereniging geconfronteerd wordt met een COVID+ besmetting of je hebt vragen rond mogelijke hoog- of laagrisico contacten, dan kan je hiervoor contact opnemen met An-Sofie Vermeulen, noodplanningscoördinator van Stad Tielt, via noodplanning@tielt.be.

Zij is de SPOC (single point of contact) die samen met jullie en met een huisarts afspraken kan maken om snel correcte acties te kunnen ondernemen.

Transparantie

Voor wie hoopt dat de ouders het vertrouwen niet verliezen in de jeugdvereniging, denk er dan aan dat duidelijke communicatie en doortastend optreden veel meer vertrouwen wekt dan nog even afwachten en de geruchtenmolen zijn werk laten doen.

No Comments

Add your comment